Spaans spreken maakt de wereld toegankelijk

Leer Spaans via onze online Cursus

Waarom zou je online Spaans leren? Je spreekt toch Nederlands en steenkolen Engels? Nou, Spaans is de derde taal van de wereld en wordt door zo’n 450 miljoen mensen gesproken. In Centraal- & Zuid-Amerika en Spanje is het de moedertaal, maar ook in bijvoorbeeld de USA wordt veel Spaans gesproken. Toch handig om je enigszins verstaanbaar te kunnen maken als je met je backpack op een verlaten bushalte in Mexico staat. Of als je zakelijke relaties uit Argentinië op bezoekt hebt. Of gewoon als je via Tinder indruk wil maken op die Spaanse schoonheid nog maar 2 dagen in Nederland is. Juist, Spaans komt van altijd van pas. Bovendien is Spaans veel meer dan een taal. Denk aan de cultuur, het eten, de muziek en de romantiek.

Als Nederlander zijnde wordt je al op jonge leeftijd gedwongen om meerdere talen te leren. Zodra we de grenzen van ons kleine kikkerlandje overgaan wordt onze moedertaal amper gesproken. Met uitzondering van Belgie en een aantal voormalige koloniën is het Nederlands international vrij waardeloos. Engels wordt er bij ons al vroeg met de paplepel ingegoten, de overige talen die op middelbare school onderwezen werden waren vaak Frans en Duits. En Spaans dan? Inmiddels is het gelukkig op veel middelbare scholen een optie en erg populair. Belangrijk, want wereldwijd wordt er door bijna 500 miljoen mensen Spaans gesproken! Dus waarom zou jij Spaans moeten spreken? Lees hier 6 redenen:

1. Spaans wordt door zo’n 500 miljoen mensen gesproken.

500 miljoen mensen Spreken Spaans

Het Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld; maar liefst 22 landen hebben Spaans als voertaal, het Spaans is een van de officiële talen van de Verenigde Naties en de tweede meest gebruikte taal in internationale communicatie! Zo, dat is niet niks. Het Spaans is in de afgelopen jaren flink toegenomen in populariteit, steeds meer mensen willen deze mooie taal leren blijkt uit internationaal onderzoek.  De VS overweegt om het Spaans als officiële tweede taal te nemen, in Azië wordt waargenomen dat steeds meer studenten zich inschrijven voor Spaanse taalcursussen op universiteiten en prive-scholen; in Europa zijn er steeds meer studenten die de Spaanse taal als 2e of 3e taal willen machtigen. De globale trend om Spaans te leren is duidelijk merkbaar en maakt het ook voor jou relevant om deze taal in de toekomst te spreken.

2. Spaans leren gaat samen met het voelen en begrijpen van de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Je leert niet alleen de Spaanse taal maar ook de Latijns-Amerikaanse cultuur

Als je aan Spaans spreken denkt, denk je aan de romantiek van Latijns-Amerika. Het temperament, muziek & dans, het heerlijke eten, passie, dikke Cubaanse sigaren, uitgerekte stranden, de warmte en gastvrijheid van locals en al het mooie wat Latijns-Amerika zo mooi maakt. Door het leren van de taal, leer je ook meer begrijpen van de cultuur, de mensen en de verschillende tussen bepaalde landen. Spreek met je native leraar over zijn jeugd, het lokale eten, de politieke verschillen en hoe bijvoorbeeld een verjaardag wordt gevierd. Je staat op regelmatige basis in contact met iemand die opgegroeid is aan de andere kant van de wereld. Andere normen, andere waarden, andere gebruiken, andere cultuur en een andere taal. Door deze taal te leren, zul je ook de rest kunnen leren, begrijpen en waarderen. De Spaanse taal zal je hart openen voor een hele nieuwe, warme wereld.

3. Handig voor je carrière.

Spaans leren is goed voor je carrière en biedt je veel mogelijkhedenDe toename van populariteit van de Spaanse taal komt deels voort uit de economische groei en stijging in populariteit van Spaanstalige landen in Zuid- en Centraal-Amerika. Na jaren van economische recessies, burgeroorlogen en dictatoren beleven deze landen eindelijk economische en politieke groei. Ze maken onderdeel uit van de internationale handel en er liggen vele interessante business opportunities. Gevolg is dat er in verschillende sectoren, zoals internationale handel, toerisme, zorg en finance, interessante mogelijkheden liggen voor mensen die hierbinnen een carrière ambiëren. Naast het bezitten van de benodigde skill-set voor een bepaalde functie, kan aanvullende kennis van de Spaanse taal je net even dat beetje extra geven om de job daadwerkelijk te scoren. In de toekomst kan je je Spaanse taal-skills toepassen tijdens een meeting met een Spaanstalige collega, tijdens een diner met een potentiële grote klant of tijdens een issue met een leverancier uit Latijns-Amerika.

4. Spaans spreken maakt de wereld toegankelijker.

Of je het nou hebt over een goed gesprek, een verre reis, goede literatuur, fijne muziek of goede films, het spreken van Spaans maakt een groot deel van de wereld plots toegankelijker. Lees bekende Spaanse literatuur, terwijl je onder de Costa Ricaanse zon geniet van een heerlijke cappuccino die je net in het Spaans hebt besteld. ‘s Avonds naar de bioscoop om die ene Spaanse klassieker te aanschouwen, om vervolgens salsa te dansen in de lokale bar en uren te ouwehoeren met de 80-jarige klassieke barman. Hmmm, wat kan het leven toch mooi zijn als je Spaans spreekt!